Saltzaile baten heriotza / Arthur Miller ; itzultzailea, Xabier Galarreta - Miller, Arthur (1915-2005) (Drama (Hiria), 2001)
Antzerki lan zoragarri honek "arrakasta" eta "porrota" kontzeptuak ditu aztergai. Alde batetik, Willy Loman dago, bere semeentzat printze zoragarria, benetako "Zaldun urdina"; eta beste alde batetik, errealitateak -eta errealitatearen distortsioak- erakutsi nahi digutena: akatsez eta amets okerrez beteriko gizasemea. Gure kontsumo gizarteak gutxitan jaso du halako kritika zorrotz eta gupidagabea.