Askatu eizuez pottokak! - Friera, Iñaki; San Blas, Marcos ([Euba] : Ibaizabal, 1998)
Argia biztu eta mahaiara itzuli zan Garazi. Orduan, Ane, Patxo eta Joseba geldi-geldirik egozala ohartu zan, zirkinik txikiena ere egiten ausartzen ez zirala, mahaiari artez begiratzen. Orduan, Garazik ere beste mundu haretatik etorritako harek utzitako mezua ikusi eta ozen irakurri eban: Libra potoka! Lehen "Izaroko altxorra" izan zan; orain, "Askatu eizuez pottokak!". Barriro ere abentura eta Euskal Herria lotuak: zeuk ere hurbil-hurbiletik ezagutu daikezuzan lekuak eta istorioak!
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura