Debako irulea = La hilandera de Deba - Turrillas, Alex; Treku, Jose Ignacio (Deba : Kaioa, 2003)
Honako argitalpen hau, Debako irulearen begiratokia apaintzeko egin diren testu eta marrazkietan oinarrituta dago. Ohiturez, mitoez eta elezaharrez josita dago euskal kultura zaharra. Irulea dugu elezahar ezagunenetako bat: maitasun-istorio ederra eta hunkigarria, egiaren eta fikzioaren artean omen dagoena. Deban gertatu zen "istorioa", 1.500 urtearen inguruan. Irulea izena eman zioten kondairari, elezaharreko protagonista batek, Zubelzu dorretxeko Andra Madalen andreak, irutea -antzinako arte zaharra- oso gogoko zuelako.
8 urtetik aurrera (gorria)
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Elezaharrak -- Deba -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura