Santiagora bidez : gogoetazko begirada bat : [erakusketa] - Miranda García, Fermín; Ganchegui Sorabilla, Andrea; Nafarroa. Gobernua (Iruña : Nafarroako Gobernua, 2021)
Gogoeta egiteko azalpena, erromesaldien irakurketa unibertsal baten bidez. Prozesu eta gertakari historiko guztiak behin eta berriro berrazter daitezke. Hori da iraganari buruzko ezagutzan aurrera egiteko dugun modu bakarra. Donejakue Bidea sakon ikertu bada ere, zenbait alderdiri buruz hausnartzeko bide ematen digu oraindik, irmoki baietsita daudela uste arren, haiei modu kritikoan so eginez gero ikuspuntu berrietatik mahai gainera baitaitezke. Hemen ez dago ziurtasunik; zalantzak, hipotesiak eta etenpuntu ugari baizik.
Iruñeko Nafarroako Errege Artxibo Nagusian 2021eko martxoa-ekaina bitartean ospatutako erakusketaren katalogoa
Keywords: Donejakue bidea -- Erakusketak; Monografiak