The tree of Gernika : complete poems = Gernikako arbola : bertsoak / Joxe Mari Iparragirre ; itzulpenak & oharrak, Xabier Irujo & David Romtvedt ; hitzaurrea, David Romtvedt - Iparragirre, Jose Maria (1820-1881) (The Bidart Family collection, 2020)
Nevada-Reno Unibertsitateko Euskal Ikasketen Zentroak Jose Mari Iparragirreren bertsoak ingelesera itzuli eta argitalpen berri bat kaleratu du. Xabier Irujo Nevada-Renoko Unibertsitateko Euskal Ikasketen zuzendariak eta David Romtvedt poeta estatubatuarrak, Joxe Mari Iparragirreren olerkiak ingelesera itzuli dituzte 'The Tree Complete - Gernikako Arbola. Complete Poems. Bertsoak' liburuan. Gure musikari eta poeta ospetsuaren lanak munduan zabaltzeko biderik azkarrena ireki dute.