Euskal gogoa bizirik / Joseba Aurkenerena Barandiaran - Aurkenerena Barandiaran, Joseba (Amalur baita (Dakit), 2021)
Liburu honetan egilearen etengabeko bilaketaren fruituak atzemanen dituzu: Euskal Herri zahar-berri honen seme-alaben egindakoak, euskal mitoaren oihartzunak, gure kulturarekin loturikoak, diasporako anai-arreben albisteak..., eta amaitzeko, gure geografiaren luze-zabalean entzundako hitz berezien bilduma; liburu honen xedea horixe baita: ama-lurraren deiari jarraituz, ezagututako eta bizitutako pertsonaia, momentu, gertakizun... eta ametsen berri ematea, zeren eta, Herri hau desagerrarazi nahi dutenen asmo txar eta gaizto guztien gainetik, izan badelako, eta garaile iraunen duelako.