Xakea umeentzat - Chandler, Murray; Milligan, Helen; Arana, Aitor; McCluskey, Cindy (Bilbo : Mezulari, 2021)
Xakea munduko estrategia-jokorik ezagunena da eta, liburu atsegin honekin, neska-mutikoek benetan gozatuz ikasiko dute xakean jokatzen. Bertan arauak oso argi esplikatzen dira, urratsez urrats, hutsetik hasita. Ikasgaien osagarri, xakean jokatzen ikasten ari den Jorge mutikoaren eta haren maskota eta irakaslea den Kristinaren egoera jostagarriak ikusiko ditugu. Herrialde askotan xakea umeengan pentsamendu sortzailea garatzeko tresna baliagarritzat hartzen da. Joko zail samarra eta misteriotsua eman badezake ere, arau errazak dauzka. Ez da denbora askorik behar piezak mugitzen ikasteko, eta urte gutxiko umeak ere hasi daitezke jokoan (bost urtekoak, esaterako).
Chess for Children
Keywords: Haurrentzako xakea -- Tratatuak, eskuliburuak, etab; Xakea -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak