Buru ilhun lurruntsua : euskaldunak Everest mendian / Felipe Uriarte ; [krokisa eta mapen marrazkilaria, Antton Olariaga] - Uriarte, Felipe (Elkar, 1981)
Gure arteko askorentzat bizitzaren puska haundia bete du Everestera egin txangoak, horko abenturak. 1969. urtean adiskide batzuren baitan amets eder hau mamitzen hasi zenetik gaur arte, hamaika urte pasa dira: guztiorrek sendo ukitu du gure barrua, oroitzapen ahantzezinez inguratu gure ondoko bizitza. Hala ere, Everestera joateko, ekipoan egin behar da lana; espedizionari eta xerpen arteko lanaren fruitua da, non pertsonalismo eta norberekeria guztiak alde batera utzi behar diren eta, jakina, nahiz eta guztien lana eta ekarria antzekoa izan, ez da, agian, dimentsio berean bakoitzak egin lana azkenean berdin estimatzen. Gure errekurtso psikiko eta fisiko guztiak egunero gehitzea eta gainditzea, horixe izan zen Everestari egin genion desafioa.