Natura Zientziak : Lehen Hezkuntza 1 / proiektuaren zuzendaritza, Joseba Santxo Uriarte, Maite López-Sáez Rodríguez-Piñero ; testua, Serena Canal Figueras, Mercedes Rodríguez-Piñero ; irudiak, Alademosca il.lustració ... [et al.] ; [hizkuntza-egokitzapena, Ramon Iriarte] - Santxo, Joseba; López-Sáez Rodríguez-Piñero, Maite; Canal Figueras, Serena; Rodriguez-Piñero, Mercedes; Iriarte, Ramon (Egiten jakin zurekin (Santillana Zubia), 2019)
Egiten Jakin Zurekin proiektuak irakasleek beren hezkuntza-jardunerako eskatu dizkiguten berrikuntza metodologiko eta pedagokiko garrantzitsuak hartzen ditu barnean, eta hortik datorkio izena. Proiektuaren helburu nagusia da ikasleei laguntzea XXI. mendeko herritarrek ezinbesteko izango dituzten gaitasunak garatzen. Azkenik, neurozientziaren azken aurrerapenak kontuan hartuta, Egitea Jakin Zurekin proiektuan gamifikazio-proposamen bat dago, ikasleen emozioa eta jakin-mina pizteko; izan ere, garrantzitsuak dira ikaskuntza indartzeko elementu horiek. Proiektuan, jolasaren berezko dinamikak eskaintzen dira, eta horiei esker, ikasgela eraldatuko dugu, giro estimulatzailea eta motibatzailea sortuko baitugu.