Prosa komunikagarriago egiten : zenbait proposamen I - Kaltzakorta Mentxaka, Mitxel; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2007)
Liburu honetan egileak proposamen batzuk egiten ditu euskal prosa arintzeko, komunikagarriago egiteko; eta, horrenbestez, errazago irakurtzeko. Izan ere, ajez eta gaitzez daukagu josita euskara, gaixorik, nekez irakurtzeraino, alderatuz gero edozein albo-hizkuntzarekin. Gaurko prosak, besteak beste, gaitz bat dauka larria: ordena informatibo mota bat, atzerakarga deritzona, zeina liburu honetan aztertzen den hasiera-perpausetan, eta irakatsi zelan arteztu edo zuzendu.
Keywords: Euskara -- Estilistika; Baliabide digitalak; Monografiak