Mila hitzen liburua - Salt, Jane; Pooley, Sarah; Kintana, Xabier (Bilbo : Fher, 1990)
"Mila hitzen liburua" hitzen eta liburuen mundurako sarrera ezin hobea da, bai hizketan hasi diren haurrentzat eta bai irakurtzen hasi direnentzat ere oso egokia. Horretarako, hitz berrien eta hitz ezagunen arteko oreka lortu nahi izan da, horrela umearen lexikoa aberastu eta adierazteko orduan bere buruaz fida dadin. Hitzak aurkezteko, haurren mundua erakusten duten irudiez baliatu izan gara, eta agerraldi bakoitzean xehetasun xelebre era atsegin asko eskaintzen dira, horien bitartez gurasoek eta pertsona nagusiek ere txikiekin denbora ongi pasa dezaten.
Keywords: Irakurketa -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Euskara -- -Hiztegiak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak