Urteko hilabeteak / [testua] Teresa Sabaté i Rodié ; [marrazkiak] Rita Culla i Perarnau - Sabaté i Rodié, Teresa (Folklore (Ttarttalo), 1991)
Sail honen bitartez, gure folklorearekin, bizitzarekin eta haurraren hezkuntzarekin zerikusia duten zenbait gai landu nahi dira; hauei esker, haurrak gure kultura herrikoia ezagutu ahal izango du. Hezitzaileei eta gurasoei hezkuntza lanean egoki gerta dakizkiekeen zenbait elementu eskaintzea da liburu hauen oinarrizko helburuetako bat.