Alegiak haurrentzat : alegia biziak, betiko alegiak, alegia ahaztezinak, alegia herrikoiak - Arregi, Manuel (Donostia : Ttarttalo, 2000)
"Alegiak haurrentzat! izeneko liburu honek alegigile ospetsuenen ipuinak biltzen ditu: Esopo, Fedro, La Fontaine edota Samaniego, besteak beste. Lau ataletan bereizi ditugu alegiak: alegia biziak, betiko alegiak, alegia ahaztezinak eta alegia herrikoiak, guztiak marrazki ederrez apainduak. Pertsonaia nagusiak animaliak dituztelarik, narrazio labur hauek kutsu moralista izateaz gain, gizarte kritika dute batzuetan helburu.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Alegiak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura