Problemak ebazteko estrategiak : Matematika : Lehen Hezkuntza 3 / [proiektua eta argitalpena, Giltza-edebé taldea ; proiektuaren zuzendaria, Josep Estela Herrero ; koordinatzailea, Libe Arenatza Álvarez] - Arenaza, Libe; Estela Herrero, Josep (Erronka matematikoak (Giltza), 2018)
Koaderno honetan, ikasleek hainbat trebetasun garatuko dituzte, erronka matematikoak arrakastaz ebazteko, konpetentzia logiko-matematikoa indartzen duten estrategien bidez. Erronka berriei aurre egiteko interesa sortuko zaie eta, aldi berean, beren buruaren ganako konfiantza hartuz joango dira; helmugara arrakastaz iristeko bidean, etsi gabe ekiten ikasiko dute eta lan kooperatiboaren balioaz jabetuko dira. Lehen Hezkuntzako 3. mailako koadernoan, besteak beste, landuko da: problemak ebazteko metodo orokorra; marrazkiak edo krokisak egitea; taulak edo eskemak egitea; saiakuntza eta errorea, arrazoituz; eragiketa matematiko egokia aukeratzea; baztertzea; probak eginez kalkulatzea; iritzira kalkulatzea; arauak bilatzea; ereduak egitea; sinplifikatzea.