Problemak ebazteko estrategiak : Matematika : Lehen Hezkuntza 2 / [proiektua eta argitalpena, Giltza-edebé taldea ; proiektuaren zuzendaria, Josep Estela Herrero ; aholkulari pedagogikoa, Santiago Centelles Cervera ; koordinatzailea, Libe Arenatza Álvarez] - Arenaza, Libe; Estela Herrero, Josep (Erronka matematikoak (Giltza), 2018)
Koaderno honetan, ikasleek hainbat trebetasun garatuko dituzte, erronka matematikoak arrakastaz ebazteko, konpetentzia logiko-matematikoa indartzen duten estrategien bidez. Erronka berriei aurre egiteko interesa sortuko zaie eta, aldi berean, beren buruaren ganako konfiantza hartuz joango dira; helmugara arrakastaz iristeko bidean, etsi gabe ekiten ikasiko dute eta lan kooperatiboaren balioaz jabetuko dira. Lehen Hezkuntzako 2. mailako koadernoan, besteak beste, landuko da: problemak ebazteko metodo orokorra; marrazkiak egitea, taulak egitea; egoeren eskemak egitea; saiakuntza eta errorea, arrazoituz; eragiketa matematiko egokia aukeratzea eta berrikustea; emaitza iritzira kalkulatzea; antzeko problemekin erlazioak ezartzea; emaitzen koherentzia egiaztatzea.