Rey de la Faba = Fabaren erregea - Hualde, Fernando; Urretabizkaia, Joseba; Saizar Arostegi, Joxemi (Tolosa : Xibarit, 2021)
Erdi Arotik datorren ohitura bat da Fabaren erregearena. Errege Magoen egunaren bueltan haur behartsuei jaten ematen zien Nafarroako erregeak. Opila ere ematen zieten jateko, eta aurrez sartutako baba topatzen zuen haurra egun batez errege izendatzen zuten, Fabaren errege, hain zuzen. Duela mende bat berreskuratu zuten ohitura hori, eta liburu honen bidez 1920tik 2020ra arteko ehun urteetako koroatzearen inguruko ibilbidearen memoria eta historia jasotzen da.
Pareko testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Monografiak