De profundis - Wilde, Oscar (1854-1900); Arana, Aitor (Tafalla : Txalaparta, 2007)
Readingeko kartzelaren sakonetik, Oscar Wildek, hara eraman zuen lord Alfred Douglasi idatzitako gutun luzea da De profundis. Lerrootan, minak eraldatutako idazlea kausitzen dugu, bere bizitzaren hondotik egindakoak ulertu eta azaldu nahi dituen Wilde ezin humanoagoa. "Biziaren Plazera eta Artearen Plazera ikasteko etorri zinen nigana. Menturaz, askoz zoragarriagoa den zerbait zuri irakasteko hautatua naiz. Minaren esanahia eta bere edertasuna".
Keywords: Helduentzako Literatura