Dantzaldia - Nemirovsky, Irene (1903-1942) (Tafalla : Txalaparta, 2007)
Hitzaurrean itzultzaileak zuzen dioen bezala; liburu hau "harribitxia da, hasperen bati buruzko tratatua dela esan daiteke." Halaxe da, hasperen bati buruzko tratatua da liburua, izan ere, hasperen bat mota askotakoa izan daiteke: asperdura hasperena, gorroto hasperena, inbidia hasperena, oinaze hasperena, maitemin hasperena, etsipen hasperena... Hasperen horiek guztiak barnebiltzen ditu Nemirovskyk liburuan, bere hasperen propioak ere badirenak. Haurtzaro bakarti eta zorigaiztokoa izan zuen Nemirovskyk eta orriotan ikusten da horren isla. Erraz suma daiteke Nemirovskyren asperdura, gorrotoa, inbidia, oinazea, maitemina, etsipena... liburuaren protagonista den Antoinetteren hasperen bakoitzean . Hasperen askotariko liburua, hasperen batean irakurtzekoa.
Keywords: Helduentzako Literatura