Elurra ezin da erosi / Gari Berasaluze ; marrazkiak, Patxi Gallego - Berasaluze, Gari (Axuri beltza (Txalaparta), 2007)
Postaletan ezin ederragoa agertzen den herri horietako bat da Kaiomendi. Azken urteotan, ordea, zuhaitzak moztu eta kablez bete dituzte mendiak, burdinazko dorre handiekin batera, elurrarekin, iristen diren eskiatzaileak ibil daitezen. Haurrek ez dute kalean jolastekolekurik; auzokideak ez dira joaten Rafael zaharraren okindegira inguruan beste bi zabaldu dituztenetik, eta olatuen artean bodyboard berriekin ibiltzen direnak iseka egiten diete egurrezko txanperoak dituzten lagunei.