Klak! - Mattin (Anglet [Frantzia] : Zortziko, 2020)
Klak! Idekiera, hetsiera. Bizitza, zoramena. Gako itzulia, iltze itzulia. Esperantza, desesperantza. Birusa, birala. Atzeman ezazu idekitzen eta hesten den askatasunaren ate gibelean bizitzen dena eta hiltzen dena. Klak! Zortziko Éditions-ek atera du Mattinek itxialdian eta itxialdiari buruz egindako komiki mutua. Iñaki Martiarena Mattin komikigileak udaberriko itxialdian hari buruz egindako komikia dugu Klak! Ohi duenez, umore eta sentiberatasunez kontatzen ditu Niko protagonistak bizitako konfinamenduko istorioak, denoi ere ezagunak egingo zaizkigunak. Faltan izango ditu, ordea, egileak ohiko duen beste ezaugarria, hitz jokoak alegia, komiki mutua baita oraingo Klak! hau.
Keywords: Komikiak; Helduentzako Literatura