Oier eta luma berdedun loroa / Faustino Cuadrado Valero ; [ilustrazioak, Susana Rosique ; itzultzailea, Aritz Larreta Bereziartua] - Cuadrado Valero, Faustino (Iniciativas Solidarias Isekin, 2015)
Ipuin honetako protagonista, nola ez, Oier da, Sanfilippo sindromea duen haur bat. Ba al dakizue Oierren alde egiten ari garen guztiarekin zer lortzeko zorian gauden? Bada, Oier zein berak duen sindrome bera duten munduan zeharreko beste haur batzuk bizirautea. Ez ezazue esan guztion artean egiten eta lortzen ari garen hau handia ez denik!