Txorimaloaren alaba - Gripe, Maria; Mendiguren, Iñaki; Seoane, Marina (Arrigorriaga : SM, 1988)
Nor da Aita Pelerin?Lehengo eta behin, Loellaren adiskidea. Gero, txorimalo bat! Haizeak mugurdiondoak astintzen dituenean, mamutzar beltza ematen du besoak mugitzen, eta edonor izutzeko gai da. Neurri batean, bera da benetan Loellaren Aita, zeren eta, azken batean, basoaren erdian bakar-bakarrik bizi denak, behar bait du aita bat.
12 urtetik aurrera (horia)
Pappa Pellerins Dotter
1974. urteko Hans Christian Andersen Saria
Keywords: Familia harremanak; Norberaren nortasunaren bilaketa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak