Hiru gara, baina niri bost! - Garmendia, Enara; Urbeltz, Leire (Donostia : Erein, 2021)
Amaren lana dela eta, Gorkaren familiak urtebete Ameriketako Estatu Batuetan pasatzea erabaki du. Gorka izugarri pozik dago, abentura hau hasteko irrikaz. Eta are gehiago poztuko da eskolako lehen egunean Ben eta Bryan ezagutu eta lagun egiten dituenean. Poztasun hori, ordea, laster desagertuko da Mr. Roberts irakasleak hirukotea begitan hartu eta eskola egunak jasanezinak egiten dizkienean. Lasai, hala ere, Gorka, Ben eta Bryanek badute-eta plan bat irakasleari aurre egin eta mendeku hartzeko.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Irakasleak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Adiskidetasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Ameriketako Estatu Batuak -- -Eleberriak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura