Arrano bikoitza / ilustrazioak, Patricia Pérez ; testua, Julio Santos ; [itzulpena, Antton Olano : testu-zuzenketa, Miel A. Elustondo] - Santos, Julio (Txano eta Oscar anaien abenturak (Xarpa Books), 2021)
Kaixo! Nire izena Txano da eta anaia biki bat dut, Oscar. Oporretako azken egunak ziztuan zihoazen, eta gu aitona-amonen herrian ginen, egun batzuk pasatzen. Badakizu zer esan nahi duen horrek: denbora librea, lagunak, lasaitasuna... Edo hori uste genuen guk, behintzat. Gau batean, ezkutaketan jolasten ari ginela, libreta zahar bat aurkitu genuen eskorta abandonatu batean. Libreta ireki eta izen bat, esaldi bat eta misterio bat agertu zitzaizkigun bertan. Hiru egun behar izan genituen misterioa argitzeko, eta, azkenean, egunkarian ere atera ginen! Ausartzen zara hiru egun horiek gurekin pasatzen?