Eusko pizkundea 5.5. : Nikolas Ormaetxea Orixe (Miramar, 1954) / [gidoia eta aurkezpena, Fran Urteaga ; errezitalariak, Iñigo Izagirre... et al. ; grabazioa eta muntaia, Txetxo Serrano ; grafikoak, Joseba Elorza ; musika, Aitor de Olano] - Urteaga, Fran; Izaguirre, Iñigo; Elorza, Joseba; Serrano, Txetxo; de Olano, Aitor (Fran Urteaga (YouTube kanala), 2018)
"Eusko pizkundea" proiektua euskaraz komunikatzeko gai diren ikasleei begira egina dago: D ereduko zentroetan ikasten ari diren Batxilergokoentzat. Oinarrizko curriculum diseinuko aipamenok aukeratu ditugu, nagusiki, gure proiektuaren helburutzat. "Literaturak hausnartzeko bidea emango die ikasleei, gizakiak bere bizipenak eta pentsamenduak besteengana helarazteko erabili izan dituen testu mota eta komunikaziorako estrategiei buruz. Hezkuntza literarioa lortu behar da, irakurle gaituak prestatzea eta irakurtzeko zaletasuna piztea helburutzat harturik. Bestalde, literaturan sakontzeak laguntza egokia eskaintzen du batzilergoaren prestakuntza-helburuan. Testuen aukeraketa egiterakoan, euskal literaturako idazle, genero eta garairik esanguratsuenak hautatu beharko dira, ahal den einean gazteen mundu-ikusiera eta testuinguruarekin lotuz. Bideo honetan Nikolas Ormaetxea Orixe ikusiko dugu.