Jon Artaburu eta indio ikustezina / [testua eta irudiak]Janosch ; [itzulpena, Pello Zabaleta] - Janosch (Baporea (SM), 1987)
Nork ez luke nahi adiskidetzat indio indartsu eta arbola bezain altua, beti zure ondoan egoten dena prest, batez ere, haren beharra duzunean? Jon Artabururen ondoan, egun batez, halako indio miragarri bat azaltzen da. Eta indioak irakatsiko dio nola jarraitzen diren aztarnak, nola mintza litekeen hegaztiekin, eta gehienbat, nola lortzen den adorea eta barneko indarra.