Eusko pizkundea 4.2. : Jose Maria Agirre Xabier Lizardi (izotz ondoko eguzki) - Urteaga, Fran; Izaguirre, Iñigo; Elorza, Joseba; Serrano, Txetxo; de Olano, Aitor (Gasteiz : Ekoizlea: Iadi sc; Banatzailea: Artez sc, 2018)
"Eusko pizkundea" proiektua euskaraz komunikatzeko gai diren ikasleei begira egina dago: D ereduko zentroetan ikasten ari diren Batxilergokoentzat. Oinarrizko curriculum diseinuko aipamenok aukeratu ditugu, nagusiki, gure proiektuaren helburutzat. "Literaturak hausnartzeko bidea emango die ikasleei, gizakiak bere bizipenak eta pentsamenduak besteengana helarazteko erabili izan dituen testu mota eta komunikaziorako estrategiei buruz. Hezkuntza literarioa lortu behar da, irakurle gaituak prestatzea eta irakurtzeko zaletasuna piztea helburutzat harturik. Bestalde, literaturan sakontzeak laguntza egokia eskaintzen du batzilergoaren prestakuntza-helburuan. Testuen aukeraketa egiterakoan, euskal literaturako idazle, genero eta garairik esanguratsuenak hautatu beharko dira, ahal den einean gazteen mundu-ikusiera eta testuinguruarekin lotuz. Bideo hauetan, eusko pizkundeko olerkari handienei eskainiak daude: Lauaxetari, Xabier Lizardiri eta Orixeri.
2006/12/29
Batxilergoa 1. eta 2. maila
Keywords: Ikus-entzunezkoak -- Ikasketa eta irakaskuntza; Argazkilaritza -- Ikasketa eta irakaskuntza; EIMAk onetsitako materialak; Bideo didaktikoak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak