Hostoen hezurdura unatua / Maixa Zugasti - Zugasti, Maixa (Poesia (Balea Zuria), 2021)
Bi eleberri argitaratu ostean, Maixa Zugastik bere lehen poema liburua argitaratu du, "Hostoen hezurdura unatua". Sakontasun eta sentikortasun handiko bilduma da, hutsuneaz eta desioaz gogoeta egiten duena, gorputzaz eta zauriez. Bilaketa isil baten kronika, zaratatik eta burrunbatik ihes egin nahian. "Lo hartu berritan,/gaur ere,/ezinezko zure hitz isilek esnatu naute./Ametsezko bi gorputz bihurtu gara ohean;/hostoen hezurdura unatu, udazkenean./Itxiko ditut begiak/amets egarriz/eta oroitzapenez beteko dut hustasuna./Betiereko azal bakar izango gara,/gau ilun-ilunean,/lo hartu berritan".