Wolframa : diktadoreen arteko kontrabandoa / Rosa Arburua Goienetxe - Arburua Goienetxe, Rosa (Euskalerriaren Adiskideen Elkartea, Gipuzkoako Saila, ; Laboratorium Chemicum Bergara, 2021)
Juan José eta Fausto Elhuyar anaiek aurkitu zuten wolframa 1782an Bergaran, Real Sociedad Bascongada de Amigos del Paísek martxan jarritako Laboratorium Chemicum-en. Hasieran, argindarra sortzeko funtsezko elementua izan zen, baina gero eta erabilpen gehiago hartzen joan zen pixkanaka. Bigarren Mundu Gerran armak indartzeko erabiltzen zuten eta zeukan garrantzia ikusirik, wolframaren inguruan ere kontrabandoa sortu zen.