Hormako paper horia : dena da zure hobe beharrez, maitea... / egilea, Charlotte Perkings-Gilman ; itzultzailea, ahotsa eta sarrera, Ana Morales ; edizioa, Jasone Larrinaga - Perkins-Gilman, Charlote (1860-1935) (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2011)
Ama izan berria den emakume bat senarrarekin doa uda pasatzera mendialdeko etxe handi batera. Emakumea oso goibel dago azken aspaldian, eta senarrak, izen handiko medikuak, nerbioen ahulezia horretarako tratamendua ezarri dio.