Boluntario baten ibilerak, eta beste / Ander Lizarralde - Lizarralde Lizarralde, Ander (Ander Lizarralde, 2017)
Gregorio Garitaonaindia "Borda" ETA pm-ko kide oiñatiar ohiari buruzko biografia osatu dugu lan honetan. Lan honek ez du inoren gorazarrerik edo ezeren defentsarik egiteko helbururik. Euskal Herriko historiako momentu garrantzitsu bat bizi izan zuen pertsona baten ibilerak zehaztasunez, izan ziren bezala, jasotzera mugatu gara. Ez dugu deskribapen bat egite beste asmorik izan. Boligrafoz egindako argazkilari lana. Horrez gain, Oñatiko ETAren inguruko errepresio eta erasoen historiaren pasarte nagusiak jasotzen saiatu gara. Haizeak eraman ditzan baino lehen! ETA sortu aurreko Oñatiko historiaren ildo nagusiei eta munduaren martxari buruzko geure iritziei ere tarte bat eskaini diegu.