Bereterretxeren noblezia : Bereterretxen kanthoria baladaren bertsoengandik sortutako istorioa - Gómez, Begoña; Agirregoikoa, Jone (Bilbo : Bego Alabazan, 2019)
Liburu hau erabilgarria da Euskal Ahozko Literatura lantzeko Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzan. XV. mendeko "Bereterretxeren khantoria" balada ezagunaren istorioaren gaineko lanketa da. Zuberoa aldeko aspaldiko euskalkiaz sortua denez zaila izaten da balada honi eustea. Horregatik proposatzen dizuegu baliabide didaktiko hau, modu entretenigarri batez bideratzeko: "Bereterretxeren Noblezia" izenburuko liburua, Bego Alabazan ipuin-kontalariak 2019an egindako autoargitalpena.
Keywords: Euskal herri-ipuinak -- Historia eta kritika; Ahozko euskal literatura; Helduentzako Literatura