Hipo-krisia - Oñederra Egaña, Unai (Algorta : Eztabaida, 2010)
Hipoak urmaelean pasatzen du egun osoa. Gorputza uneoro hezea mantentzea du helburu. Urtaro lehorrean, baina, lekuz mugitu behar du ur mailak behera egiten duela eta. Lekualdatze hori sihesteko ur metagailu bat sortzen du lur azpian, etengabe nahi adina ur eskura izateko. Metagailuak Hipoaren bailara goitik behera aldatzen du. Baita mundua ere. Metagailuaren hazkundea etengabea da, harik eta alarma gorriak salatzen duen arte: Hipo-krisia.
Keywords: Helduentzako Literatura