Sua piztea baizik : hegorik gabeko txoria - Morillo, Fernando (Irun : Gaumin, 2018)
Hodeik eta Ismenek denetik biziko dute Mirenen hegoak sendatzearren: lapurretak, borrokak, atxiloketak, sua, izua eta lilura. Izaskunen laguntzarekin, beraien bizitzako abentura biziko dute... ikastetxea iraultzen duten bitartean. Hauxe da Gaumin sormen-etxearen apusturik handienetakoa, ez baita inola ere mugatzen istorio izatera. Hezkuntzaren munduari begira dago erabat eta, gure txikian, harentzat laguntza moduan egina da. Liburuak oso bestelako hariak ditu, batzuk erakargarritasunari begira (ezinbestekoa gazteak harrapatzeko), baina horien azpikoak dira inportanteagoak. Eta haietako bat, beharbada, dagoen (edo beharko lukeen) inportanteena: hezkuntza.
14 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Emozioak eta sentimenduak; Norberaren nortasunaren bilaketa; Haurren depresioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak