Gregorio Ordóñez : bizitza posiblea / testuak, Rogelio Alonso, Santiago González, Manuel Montero, Ana Iribar ; aurkezpena Carmen Iglesias ; [itzulpenak Aritz Gorrotxategi Mujika] - Alonso, Rogelio; González, Santiago; Montero, Manuel; Iribar, Ana; Iglesias, María del Carmen; Gorrotxategi Mujika, Aritz (Fundación Gregorio Ordóñez Fenollar, 2020)
Bizitza labur eta bizi baten historia da hau. Gizon saiatu eta zintzo batena. Hogeita hamasei urte zituela, Gregorio Ordóñez Gipuzkoako Alderdi Popularreko presidentea, eusko legebiltzarkidea eta Donostiako Udaleko lehen alkateordea zen dagoeneko. Bide zailena aukeratu zuen herritar bat, baina berarentzat posible zen bakarra: nazionalismoari eta ETA erakunde terroristari aurre egitea. Bere hiriko buruzagi karismatikoena eta polemikoena bihurtuta, Ordóñezen ereduak herritar asko inspiratu zituen beren isiltasuna apurtu eta isilarazia zegoen askatasuna gauzatzeko. 1995eko udal hauteskundeen bezperan erail zuten, eta hilketak nahigabez bete zituen herritar euskaldun eta espainiar asko, baita milaka donostiarren boto eskubidea zapuztu ere. Joan den mendeko laurogeiko eta laurogeita hamarreko Euskal Herrian bizitzaz eta heriotzaz gogoeta egitera gonbidatzen gaitu lan honek. Oroz gain, Gregorio Ordóñezen eta ETAren biktima guztien oroimenez egindako omenaldia da. Liburu hau "Gregorio Ordóñez. bizitza posiblea" erakusketa dela eta argitaratzen da, 2020ko urtarrilaren 23an Donostiako Miramar Jauregian inauguratuta, Gregorio Ordóñezen heriotzaren hogeita bosgarren urteurrenean.