Sorginaren erratza / [testua] Teresa Duran ; marrazkiak, Teresa Martí ; [itzultzailea, Antton Olano] - Duran, Teresa (Bizar zuri (Arretxeko haritza), 2010)
Teresa Duran egungo ipuingile onenetako bat dugu. Asko dira azken belaunaldietan haren ipuinekin gozatu duten neska-mutilak. Haur literaturaren ezagutzaile aparta, Teresak ipuin tradizional bat moldatu digu oraingo honetan, amaiera eta zergatikoak berrituz ausardia samur jostagarriz. "Sorginaren erratza" ipuinak erratzekin arazoak dituen sorgintxo batez hitz egiten digu. Hegan egiten saiatzen den bakoitzean, hegaldia zapuzten dion arazo bitxiren bat gertatzen zaio. "Sorginaren erratza" ipuinak egungo haur literaturan gutxitan tratatzen den baina garrantzi handia duen gai batez dihardu: asmamenaz, originaltasunaz, arazoei modu erraz eta irudimentsuan aurre egiteko gaitasunaz.