Dinosauroa eta sekuoia / Hermínia Mas Marssenyac ; marrazkiak, Francesc Rovira ; [itzultzailea, Antton Olano] - Mas, Hermínia (Bizar gorri (Harretxeko haritza), 2013)
Ipuin honetan, naturak lezio ederra ematen dio dinosauro gazte bati. Honek uste du indarra erabiliz nahi duen guztia lor dezakeela, baina ez da konturatzen indarkeriak irtenbiderik gabeko egoera batera bultzatzen gaituela, beti ager daitekeelako norbera baino indartsuagoa den norbait. Neska-mutilak indarkeriaren alferrikakotasunaz eta izaki bizi guztiak errespetatu beharraz gogoeta egitera bultzatzen duen istorio bat kontatzen da ipuin honetan. Hermínia Masek, argumentu garden, ulerterraz eta aldi berean literario batez azaltzen digu elkarri errespetua izateak elkarbizitzan duen garrantzia.