Antonio Oliden "Konpaxa" : arraunlari eta patroi / [testua] Alvaro Bermejo ; [argazkiak eta diseinua] Joseba Urretavizcaya ; [itzulpena, Joxemi Saizar] - Bermejo, Álvaro (Jentilak (Xibarit), 2020)
Antonio Oliden oriotar arraunlariaren istorioa jasotzen du liburu honek. Oliden, Orion eta Euskal Herrian, arraunaren historiari hizki handiz loturiko abizena da. Errioari loturiko baserria da "Konpaxa" baserria. Olidendarrak errioarekin duten harremana egunerokotasunean txertatua egon da betidanik. Uretako jolasak eta lanbideak, korronteen norabideak, leku izenak, mareen sekretuak eta zokorik ezkutuenak beraien bizitako parte izan dira. Antonio Oliden horren guztiaren testigu zuzena da. Antoniok inoiz ahaztu behar ez dugun arraunaren ikuspegia ematen digu. Kiroletik askoz harago doana, palmares eta banderetatik harago.