Etxetik ospa - Bediaga, Irati (Donostia : Elkar, 2021)
Hamalau urteko Nahiak, amaren agintekeriaz nazkatuta, etxetik joatea erabakitzen du. Herrian bertan bizi eta ezagutzen ez duen aitaren bila joango da, amak ohartarazi dion arren inoiz ez duela berarekiko inolako interesik agertu. Horrenbestez, bere erabaki propioak hartuz, bere burua ezagutzen hasiko da Nahia. Edonola, lagunekin elkartu eta konturatuko da gurasoekin haiek dituzten harremanak ere ez direla uste bezain onak. Aurrerantzean ahaztuko ez duen ikasgaia jasoko du amarengandik urrun: zaindu maite duzun hori.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Guraso eta seme-alaben arteko harremana -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura