Problemak ebazten : trebegai metodoa : Lehen Hezkuntza 2 [lan-koadernoa] / egilea, Nuria Carazo Torres ; irudiak, Quique Palomo ; proiektuaren zuzendaritza, Ainhoa Basterretxea Llona eta Domingo Sánchez Figueroa - Carazo Torres, Nuria (Trebegai metodoa (Santillana-Zubia), 2013)
Trebegai metodoa, problemak ebazten ikasteko, oso lagungarri izango zaio ikasleari, bertako ariketa ugarien bidez lortzen diren trebetasunekin bete-betean ulertuko baitu zer den problema bat, zer atal dituen eta haien artean zer lotura dauden, eta gaitasuna lortuko baitu problema bakoitza ebazteko modurik onena zein den erabakitzeko. Ikasmaterial hau koaderno-bilduma bati dagokio. Bilduma horren helburua Lehen Hezkuntzako funtsezko bi alderdi instrumental indartzea da: irakurmena eta problemen ebazpena. Koaderno honek ikasleei hainbat trebetasun lantzen lagunduko die: problema baten atalak ulertzen, haien arteko erlazioak aztertzen eta zenbait motatako problemak zuzen ebazten.