Hik hasi 259 : Andrea Khalfaoui (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Irakasleen zaintza, topaketa pedagogikoen erdigunean. -Gai nagusia: "Ikuskaritza zerbitzuak". -Elkarrizketa: Andrea Khalfaoui "Neska ijitoen ikasketa-maila hobetzera bideratu behar ditugu indarrak, debateak alboratuta". -Esperientziak: "Generoaren eraldaketak dakarrenaz kontzientzia hartzen". -Ekarpenak 1: "Haur Hezkuntzan emozioak lantzen". -Ekarpenak 2: "0-6 formazioko bizipenak eta irakaspenak". -Galdeidazu: Covid-19aren Liburu Zuria: "Zer proposamen egiten du Covid-19aren Liburu Zuriak hezkuntzaz?". -Argitalpenak -Proposamena: Tabakalera: Situ-akzioak. -Atzeko atetik: Iñaki G. Murua
2021/05/17
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2021/05/17
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak