Bere parekoen epaimahaia / Susan Gaspell ; edizioa, Jasone Larrinaga ; ahotsa, sarrera eta itzultzailea, Ana Morales - Gaspell, Susan (1876-1948) (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2011)
Dickson Countyn hilketa bat gertatu da. Wright jauna hilda agertu da ohean. Bost pertsona bildu dira hilketa gertatu den etxean frogak biltzeko. Hiru gizon (fiskala, sheriffa eta gorpua aurkitu duen baserritarra) eta bi emakume (gizonetako biren emazteak). Wright andrea, hildakoaren alarguna, ez dago bertan, atxilotuta baitago hilketaren susmopean. Hala ere, bere historia utzi du idatzita sukaldeko objektu xumeetan.Nor izango da, baina, mezu isil hori dekodetzeko gai?