Anakabe kapitainaren balada / itzultzailea, Mari Jose Kerejeta ; edizioa eta sarrera Jasone Larrinaga - Morales, Ana Isabel; Larrinaga, Jasone (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2012)
Lan filologiko baterako dokumentazio bila dabilela, Agustín Gorrondatxena Murgialdai ikertzaileak balada ezezagun bat aurkitu du Lekeition.Entzun ezazu aho zabalik, Xerezadek egin zuen bezala, euskal baleazaleak, ezbeharra, obsesioa eta munduko balearik ezagunena lotzen dituen istorio liluragarria.