Euskal arkaikoak / ahotsa eta sarrera, Ana Morales ; edizioa, Jasone Larrinaga - Morales, Ana Isabel; Larrinaga, Jasone (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2013)
Atal honetan iragan lanbrotsuan murgildu gara, gure arbasoen oihartzunen bila. Belarria ernetu eta, bihotza zirrara batean taupa-taupa dugula, aditu ditugu gudu zelaietako ezpaten klin klanak, ziega ilunetako aieneak, amodio zizpuruak, hileta eresi erdiragarriak...Aspaldi joandako munduetatik, gaur, Xerezaderen Artxiboan, euskal arkaikoak mintzo zaizkigu, atzoko ahotsez, betiko kontuez.