Desobedientzia zibila / egilea, Henry Thoreau ; edizioa, ahotsa eta sarrera, Ana Morales - Thoreau, Henry (1851-1904) (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2013)
Thoreaurentzat -dio Markos Zapiainek- ongi da esklabotza amai dadin eskatzea, manifestuak izenpetuz eta abar. Baina are zuzenagoa da intsumisioa, desobedientziazko ekintza; esaterako, zergak ez ordaintzea. Eta halaxe egin zuen Thoreauk, eta atxilotu egin zuten. Baina idatzita utzi zuen liburu hau, eta honetatik edan zuten, egarriz eta probetxuz, Mahatma Gandhik, Martir Luther Kingek, Emma Goldmanek eta beste hainbatek. Entzun ezazu zuk orain, edo hementxe irakurri