Espainiako Gerra Zibila Euskal Herrian / [egileak, Josu Chueca, Luis Fernandez ; hitzaurrea, Anjel Lertxundi] - Chueca, Josu (Egunkaria bilduma, 1997)
"Adierazgarriqa da Josu Chuecak eta Luis Fernandezek tajuturiko historia hau kaleratu arte Gerra Zibilari buruzko euskarazko liburu oso-beterik ez izana. Adierazgarria eta tamala, gure historia (ez gerra zibilarena bakarrik) euskaraz pentsatzea eta hausnartzea behar-beharrezkoa dugula uste dugunontzat". "Egileek, bestalde, galtzaileen talaian dauzkate begiak. Neurea egina dut talaia euskaldun eta galtzaile hori, baina gaur arte ez dut gerra haren historia begi horiekin (neureekin) irakurtzerik izan ahal". [Anjel Lertxundi hitzaurretik]