Herri bat mundu bat : kulturartekotasuna Euskal Herrian 1. kapitulua: Etortzeko zergatiak - Manzaneda, José ([Zornotza] : Izarbel, 2007)
Euskal Herriko gizartearen eraldaketa-prozesua nabaria da: ohitura, erlijio, musika, bizimodu berriak agertzen ari dira. Ezagutzen ez genuen aniztasun, aberastasun kultural hori erronka handiak sortzen ari da gizartean, bai eta hezkuntza-sisteman ere. Kulturartekontasunak gizartea eta eskola zeharkatu behar ditu. Gure herria gero eta anitzagoa da. Mende honetako erronka nagusietakoa kulturen arteko harreman sendoak eta giza integrazioa lortzea da. Munduan, Euskal Herrian eta euskal eskolan. Tolerantzia, bakea eta errespetua elkarbizitzarako oinarri dira. HERRI BAT, MUNDU BAT saila osatzen duten 12 bideo hauetan, kultura eta jatorri ugaritako pertsonek hainbat gai jorratzen ditutzte. Eta gai horietan, gure bizitzaren, gure gizartearen, erronka berriak islatzen dira.
2007.10.26
DBHko 2. zikloa eta Batxilergoa
Keywords: Kulturartekotasuna -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak