Lur gau-ibiltaria / egilea, Mia Couto ; itzultzailea, Iñigo Roque ; ahotsa, edizioa eta sarrera Ana Morales - Couto, Mia (1955-) (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2014)
Muidinga mutikoa eta Tahuir agurea oinez doaz bide infinituan, beren herria odolusten dagoen gerra ankerretik ihesi. Bidean: desolazioa, herioa, eta etsipenaren paisaia kolorgea. Bidaiariengan: tristezia, beldurra eta aurrera jarraitzeko grina setatia. Eta sekretu bat.Mia Couto idazle mozanbiketarraren Terra sonambula nobelako lehenengo bi atalak.