Eulia / egilea, Katherine Mansfield; edizioa, Jasone Larrinaga ; itzultzailea eta ahotsa, Itziar Diez de Ultzurrun, sarrera, Ana Morales - Mansfield, Katherine (1888-1923) (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2015)
Minaren eta ahazturaren artean. Bi gizon aurrez aurre bulego batean, eta Heriok ostutako lagun maiteen oroimen eta desoroimena airean. Boterearen dinamika, dominazioa, gerra. Eta haren emaitza: suntsipena edo sorgortasuna.