Manos alfareras en Lumbier = Irunberriko buztingileak / [testua] Fernando Hualde ; [argazkiak eta diseinua] Joseba Urretavizcaya ; [euskarazko itzulpena, Joxemi Saizar] - Hualde, Fernando (Navarra (Xibarit), 2021)
Mendeetan eta milaka urtetan Irunberriko hiribilduak lurra, ura, airea eta eguzkia esku eskarmentudunen artearekin nahastea eragin du, eta aberastasun eta aurrerapen iturri nagusietako bat izan da. Gaur egun, buztingile esku haiek betiko desagertu direnean, ontzi haiek erabilera funtzional ez direnean, artisau-saga haien ondorengoek, eta horiekin batera herri osoak eskertze handiz egin dute paperezko monumentu hau, liburu formatuan, Irunberriko buztinezko memoria betiko gorde dadin.